Sång och musik med Guldkornen i Lettland år 2012

horizontal rule

 

 

Varma känslor och en önskan om att träffas igen blev resultatet när teatergruppen Guldkornen besökte Lettland och träffade barn och ungdomar på "vår" specialskola i Dzelzava. 

 


När personal från specialskolan senast besökte Söderhamn 2011, fick de träffa Guldkornen och se dem uppträda. De sa direkt att det vore fantastiskt om Guldkornen kunde komma till Dzelzava.

Sammanlagt var det 20 personer från Söderhamn som deltog i resan, bl.a. Per Stefansson, områdeschef för Söderhamns Dagliga Verksamhet.
- En sån här resa gör man därför att kunna erbjuda personer med funktionshinder ett vidgat perspektiv på livsförhållanden i Europa, där de kan sätta in sin egen situation i ett större  sammanhang. Vidare ser jag också resan som en trivsam uppmuntran där Guldkornen får möjlighet att visa upp sig på en scen i ett annat land, säger Per Stefansson. 

Under lång tid har man jobbat inom gruppen för att förbereda sig på vilka upplevelser man skulle möta i Lettland. Diskussionerna har handlat om vilka olika villkor man har i Sverige jämfört med Lettland, fattigdomen och möjligheterna till utbildning.  

 

 

 


                          

 

                                  

 

             

 

    Teatergruppen Guldkornen
   
Guldkornen har funnits sedan 1999, och är ett samarbetsprojekt mellan Söderhamns Dagliga Verksamheter och Bilda. De har flera teateruppsättningar bakom sig. 

     www.guldkornen.com

  

                     Vi som reste: Anita, Sandra, Lasse Pi, Per, Maud, Tommy, Karin, Stefan H, Stefan M, Helena, Yvette, Anna H, Anna R, Micke P, Micke W, Andreas, Caroline, Christoffer W, Kristoffer F och Mattias

horizontal rule

Hand i Hand
BG: 479 - 4988
Tfn: 070 2964666