Vi får besök år 2001

horizontal rule

 

 

I slutet av augusti 2001 får vi besök från Lettland. Fyra lärare med rektor Anita Dadzke i spetsen kommer till Sverige och Söderhamn. Under fyra dagar ska de göra studiebesök, uppleva Sverige och återknyta kontakten med sina vänner i Söderhamn. Den lilla delegationen gör först ett besök på Rådhuset för att framföra sitt tack till kommunen, som sponsrat med boendet på Linblommans Hotell. Första kvällen har vi knytkalas ute i Källvik med sill, köttbullar, senapsgravad strömming, potatis, allehanda pajer och mycket annat "typiskt" svenskt.

Vi besöker Habiliteringen i Vågbro. Vi åker till Bollnäs, stannar till i Trolldalen och njuter av naturen där. I Bollnäs besöker vi Höghammarskolan. Vi är bjudna till Micke Petterssons boende på Åsbäcksgatan, där vi dricker kaffe. Det blir en upplevelse för våra vänner, som när de kommit tillbaka till Dzelzava genast ställer i ordning två träningslägenheter för sina ungdomar.

Vi besöker Stentägtskolan och Anders Qvarnström, slöjdlärare och även medlem i föreningen, som guidar i slöjdsalen. Särskolan i Ljusne får ett besök, liksom Rehabiliteringen på Söderhamns sjukhus.

Vi hälsar på FS (nuvarande Bilda) och tittar in i den lokal som vi lagrar vår insamlade kläder och skor i. Det är ett digert program som varvas med att några medlemmar ser till att förse våra gäster med mat och trevlig samvaro på kvällarna. På lördagen åker vi ut på havet med Dennis Westerlunds fiskarbåt, en utflykt som uppskattas mycket av våra vänner. Den här dagen äter vi på restaurang Albertina, känd för sitt fina fiskkök. Lördagen firar vi i Baggsundet hos Lilian, där vi grillar och tänder marsaller.
Det är Lyskväll och dags att säga adjö för denna gång.


Arija, Anita och Aina i Sverige


Anders Qvarnström berättar för våra vänner om "sin" slöjdsal


Stenar!  Så spännande med stenar


Sandra och Aina
 


Det fläktar skönt på havet


Lyskväll i Baggsundet. En tradition att ta hem


Blomsterprydd Arija

 

 

Hand i Hand
BG: 479 - 4988
Tfn: 070 2964666